STIRI ARTICOLE  

Curs de Educatie in Lactatie necesar examenului IBLCE
       Asociatia ProMAMA are ca scop atat promovarea, protectia si sustinerea importantei alaptarii pentru mama, copil, familie si
intreaga societate, cat si pregatirea de personal specializat in alaptare si promovarea profesiei de Consultant in Lactatie.Asociatia ProMAMA anunta lansarea oficiala a Cursului “EDUCATIE IN LACTATIE” (“Education in Lactation”) intr-un nou format, mai complet si complex, la cele mai inalte standarde.
Cursul este un un program la nivel academic, destinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant).
 Este singurul curs din Romania si al treilea din Europa certificat de LEAARC (Lactation Education Accreditation and Approval Review Comittee), organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

“Dorinta noastra este sa le oferim viitorilor specialisti ocazia de a beneficia de un program de pregatire mult mai amplu, care sa aiba in vedere atat o pregatire teoretica temeinica in domeniul lactatiei si a alaptarii, cat si posibilitatea pregatirii lor din punct de vedere practic, astfel incat Romania sa se bucure de cei mai buni specialisti in domeniu”, a declarat dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, doctor in medicina, coordonatorul IBLCE si formatorul consultantilor in alaptare din Romania.

Cursul “Educatie in Lactatie” este conceput si predat de catre dr. MURESAN.


Primul curs “EDUCATIE IN LACTATIE” s-a desfasurat in anul 2010, la recomandarea profesorului Claibourne Dungy, presedintele Bordului International de Examinatori consultanti de lactatie (IBLCE), facand astfel posibila organizarea examenului international de certificare a consultantilor de alaptare si in tara noastra. Cursul se afla acum la cea de-a V-a editie. In tot acest timp ProMAMA a format 4 generatii de specialisti in alaptare IBCLC in Romania.
 

Cursul de Educatie in Lactatie ProMAMA figureaza in "Directory of Course Providers" pe siteul Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (www.ilca.org) si pe siteul IBLCE.org, la "LEAARC’s list of approved courses" - organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

              
 

    Comitetul de aprobare si acreditare a cursurilor de lactatie (LEAARC), sustinut de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP) a aprobat cursul ProMAMA de "Educatie in Lactatie". Astfel, cursul Asociatiei ProMAMA devine singurul din Romania si al treilea din Europa (dupa Danish Committee for Health Education si Deborah Robertson din UK) recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie. Cursul nostru este recomandat de ILCA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul IBLCE. Presedintele LEAARC, Cheryl Benn afirma despre importanta aprobarii LEAARC: "This distinction provides a reliable indicator of educational quality to employers, insurers, counselors, educators, governmental officials, and the public, based on the fact that the education program adheres to established criteria and standards of the profession".


Asociatia ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare - este singura organizatie din Romania partener ILCA (Asociatia Consultantilor de Lactatie) si ELACTA (Asociatia Europeana a Consultantilor de Lactatie) 


 

 


DESPRE CURS:

 DURATA cursului va fi de un trimestru si cuprinde:
            un curs teoretic «postgraduate» de 90 de ore, impartit in doua etape: 45 de ore, in perioada 21 - 25Noiembrie 2018 si alte 45 de ore, in perioada 20-24 Februarie 2019. Cursul este predat in limba romana si se bazeaza pe tematica examenului IBLCE si pe o bibliografie vasta, adaptata dupa ultimele descoperiri stiintifice. Cursul include prezentari PowerPoint, prezentari de cazuri, joc de roluri, vizionare de filme, exercitii cu intrebari cu raspunsuri multiple, demonstratii practice pe cupluri mama/copil, discutii, suportul de curs, caiet de exercitii, caiet de examen, CD cu poze de lactatie, pauzele de cafea, masa de pranz.
 La solicitari, in cazuri speciale, cursul se poate urmari online. Va avertizam ca urmarirea cursului online isi pierde din calitatea de interactivitate!
·            exercitii de pregatire pentru examenul international IBLCE, pe care participantii trebuie sa le efectueze pe parcursul celor 3 luni si care constau in completarea exercitiilor din caietul de exercitii, grile in limba engleza si romana, prezentari de caz in cadrul unui workshop online interactiv, traducerea unor articole stiintifice din reviste de specialitate (care vor fi publicate in Newsletterul institutului).
·            practica clinica, aceasta constand in consultanta in lactatie (min 1 ora si jumatate la un caz). Aceasta poate fi facuta fie in cadrul unitatii unde lucreaza participantul, sub supravegherea cadrelor medicale, fie in cadrul Asociatiei ProMAMA, sub supravegherea unui consultant in lactatie deja certificat international (IBCLC). Toate cazurile vor fi consemnate intr-un jurnal clinic si  raportate coordonatorului cursului.
·            examen de curs, care este eliminatoriu pentru inscrierea la examenul IBLCE si consta intr-un examen grila de 3 ore, asemanator examenului IBLCE!


In urma finalizarii cursului si promovarii la examenul final, tot participantii vor primi diplome necesare inscrierii la examenul international. 

ATENTIE! Diploma eliberata de Asociatia ProMAMA nu inseamna ca dupa absolvirea examenului de curs se poate folosi denumirea de „Consultant lactatie”, „Consultant alaptare” sau „Consultant de lactatie/alaptare in curs de certificare”. Aceasta denumire o pot folosi numai cei care promoveaza examenul international (IBLCE)!


Programa cursului se poate vedea AICI

ECHIPA : DR. Marta Muresan (CV)
                 Sorana Muresan IBCLC (CV)
              

DATA DESFASURARII CURSULUI TEORETIC  DIN 2018 -  2019:

  • Prima etapa de curs se va desfasura in perioada 21. Noiembrie - 25. Noiembrie 2018 (Miercuri, Joi, Vineri, Sambata  intre orele 9:00 si 20:00; Duminica  intre 9:00 si 14:00)
  • A doua etapa de curs se va desfasura in perioada 20 - 24Februarie 2019  (Miercuri-Joi-Vineri-Sambata, intre orele 8:00 si 20:00)
  • Examenul de curs, care este eliminatoriu pentru inscrierea la examenul IBLCE, va avea loc pe 25 Februarie (Duminica, intre 10:00 si 13:00).

INSCRIERILE la seminar se pot face incepand cu data de 1 Septembrie 2017 in limita locurilor disponibile. Numarul maxim de locuri este de 16 persoane. Inscrierea este considerata ferma in momentul achitarii avansului. Pentru inscriere trebuie completat Formularul de inscriere si trimis la adresa contact@promama.ro impreuna cu dovada achitarii primei transe (Inscrierea este considerata ferma in momentul achitarii avansului). 

 

Formularul de inscriere il gasiti AICI
 

COSTUL CURSULUI  este in total de 550 EUR si poate fi achitat LEI, la cursul BNR din ziua efectuarii platii. Costul cuprinde:

·            500 EUR, reprezentand costul cursului (include costurile privind pauzele de cafea, masa de pranz, suportul de curs, caietul de exercitii). Plata se poate face in 3 transe, dupa cum urmeaza:
o                150 EUR, reprezentand prima transa (avansul), se achita in momentul inscrierii la curs si reprezinta confirmarea ferma a locului.
o                175 EUR, reprezentand a doua transa, se achita la prima etapa de desfasurare a cursului.
o                175 EUR, reprezentand a treia transa, se achita la a doua etapa de desfasurare a cursului.
·            50 EUR, reprezentand costul examenului de promovare a cursului (include costurile privind testele de verificare, taxa de examen si eliberarea diplomei de absolvire a cursului).

ATENTIE! Acesta este costul pentru Cursul „Educatie in Lactatie”, organizat de ProMAMA si NU include cele min. 1.000 (o mie) de ore de practica necesare pentru a deveni eligibil la examenul international! 

DISCOUNT-URI:
·            Pentru inscrierile in perioada 1 – 15 Septembrie  se acorda o reducere de 7% din totalul cursului.
·            Pentru 3 sau mai multi participanti de la aceeasi institutie, se aplica o reducere de 7% din totalul cursului pentru fiecare dintre ei.
Obs.: Cele 2 discount-uri de mai sus se cumuleaza daca sunt indeplinite ambele criterii!


 MODALITATEA DE PLATA. Sunt doua modalitati de achitare a cursului:

  • cash, la sediul ProMAMA (trebuie facuta o programare in prealabil) sau
  • prin transfer bancar, in contul Asociatiei ProMAMA Center: IBAN RO25 BTRL 0450 1205 U942 05XX, Banca Transilvania, CIF 27352467, cu mentiunea Curs Educatie in Lactatie.


LOCATIA:
Cursul se va desfasura la  sediul ProMAMA din Bucuresti. (str. Elena Caragiani 20 A, sector 1). Click aici pentru harta.

 


DETALII:
Mai multe detalii despre cursul de Educatie in Lactatie puteti obtine:

Mai multe detalii despre "Cursul de Educatie in Lactatie" puteti obtine trimitand un e-mail pe receptie@promama.ro / contact@promama.ro, sau telefonand la 072 7766262 (Receptie) / 0726.71.51.52 (Sorana MURESAN, presedintele Asociatiei ProMAMA).

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y3F3bOKHPfc